Velgen bescherming zelf plaatsen

Als u heeft besloten om AlloyGators zelf te monteren, leggen we u graag uit hoe u dit op de juiste wijze doet. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over het monteren van velgen bescherming. Aan de hand van een stappenplan en een aantal video’s, ontdekt u al snel hoe u velgen bescherming zelf kunt plaatsen. 

  • Gemakkelijk zelf velgen bescherming plaatsen
  • Stappenplan en YouTube video’s ter instructie
  • AlloyGators zijn beschikbaar in 14 kleuren

Bekijk onze AlloyGatorsBel 085-3033400

Zorg voor de juiste montagehulpmiddelen

Voordat u begint met het plaatsen van de velgen bescherming, is het belangrijk dat u alle benodigdheden in huis heeft. Bekijk daarom onze montagehulpmiddelen en losse onderdelen of kies voor een professionele AlloyGator montageset. Met deze set heeft u direct alle benodigdheden in huis. De montageset leveren we in een handige koffer waar alles precies in past.

Dit zijn de benodigdheden voor het plaatsen van velgen bescherming:

Alloygator Professionele montageset

Zo plaatst u AlloyGator velgen bescherming

In onderstaand stappenplan leggen we u uit hoe u gemakkelijk zelf velgen bescherming kunt plaatsen.

Stap 1

We bieden AlloyGators in de maten 12” – 19” en 12” – 24”. Gebruik de meetstrip om te bepalen of uw voertuig geschikt is voor AlloyGators. Controleer ook of uw auto niet zwaarder is dan 2500 kg. Kijk op de zijwand van de band om de bandenmaat te achterhalen. Het laatste getal geeft de maat aan in inches.

Stap 2

Krik het voertuig op tot het wiel vrij is van de grond. Laat de band volledig leeglopen. Steek de roestvrijstalen clips met getande rand eerst in de AlloyGator tot de juiste maat. Zorg ervoor dat de clips gelijk in de gleuf en de borggroef passen.

Stap 3

Spuit een sopje van water met zeep tussen de band en de velg. Gebruik geen vet of olie! Begin bij het ventiel, steek het uiteinde van de AlloyGator met het gat erin, (tabuiteinde) tussen de velg en de band en tik deze er stevig in met een rubberen hamer.

Stap 4

Werk tegen de klok in, tik stevig met de rubberen hamer op de bovenkant van de AlloyGator en sla daarbij naar het midden van de velg en zorg ervoor dat deze zo ver mogelijk naar binnen gaat. Blijf de AlloyGator tussen het wiel en de band rond de velg tikken totdat deze weer overlapt bij het ventiel. Knip het overlappende gedeelte op de juiste manier en lengte af.

Stap 5

Tik de AlloyGator voorzichtig terug op zijn plaats en zorg ervoor dat de uiteinden in elkaar grijpen langs de vergrendeltanden. Laat een kleine hoeveelheid AlloyGator lijm langs de tanden tussen de twee uiteinden lopen, voordat u deze helemaal naar binnen klopt,. Tik ze stevig op hun plaats en sla daarbij in een rechte hoek op het wiel om ervoor te zorgen dat de uiteinden op één lijn liggen met elkaar.

Stap 6

Werk opnieuw tegen de klok in en sla weg van het midden van de velg en plaats de AlloyGator helemaal rond op het wiel. Doe hetzelfde voor de verbinding met een rechte slag over beide uiteinden en zorg er tegelijkertijd voor dat u gelijke druk uitoefent. Voorkom dat u de ene kant harder raakt dan de andere. Pomp de band op tot 10-15 psi en herhaal dit voor nog een omwenteling.

Stap 7

Pomp de band nu op in overeenstemming met het handboek van uw voertuig en sla opnieuw weg van het midden van de velg, plaats de AlloyGator in zijn definitieve positie. Er moet een kleine opening zijn, maar niet meer dan 1 mm tussen de AlloyGator en het wiel.

Stap 8

Zorg ervoor dat u aan de achterkant van de AlloyGator geen opening hebt tussen de velgen bescherming en de band. Neem telefonisch contact met ons op als u hier verduidelijking over wilt.

Stap 9

Om de eindkapjes (voegafdekking) te plaatsen brengt u 4-6 dotten lijm gelijkmatig aan op de onderkant van de afdekking. Vervolgens duwt u de pen aan de onderkant in het gat in de AlloyGator. Houd dit op zijn plaats gedurende 20 seconden.

Stap 10

Laat het wiel op de grond zakken en verwijder de krik. Herhaal de bovenstaande stappen voor alle wielen die u wilt beschermen.

Stap 11

De bandenspanning van het voertuig moet een uur na montage worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen luchtverlies is. Daarna controleert u dit met regelmatige tussenpozen in overeenstemming met het instructieboek van uw voertuig. Als u uw AlloyGator beschadigt, raadpleeg dan onze YouTube video’s en ons onderhoudsadvies.

U bent beschermd!

Uw wiel en banden zijn nu beschermd tegen schade! Ga veilig de weg op en geniet van uw nieuwe velgen bescherming.

Ik wil AlloyGators kopen

Montage-instructie downloaden

Download ons uitgebreide instructieboek door op de groene knop hieronder te klikken.

Download montage-instructies

Velgen bescherming zetten

Om een goed beeld te krijgen van het montageproces raden we u aan om onze installatievideo’s te bekijken. Hier krijgt u stap-voor-stap uitgelegd wat u moet doen. Begrijpt u iets niet helemaal? Dan kunt u de video gemakkelijk terugspoelen of de afspeelsnelheid aanpassen naar 0,75 of lager. De video’s zorgen ervoor dat het plaatsen van de velgen bescherming nóg makkelijker wordt. Heeft u  vragen? Wij zijn bereikbaar via 085 – 303 3400 en via info@alloygator.nl.

Kijk hoe gemakkelijk het is

Bekijk alle video's

Liever velgen bescherming laten plaatsen?

Lukt het niet om velgen bescherming zelf te plaatsen, laat het ons dan weten. We nemen de werkzaamheden graag van u over. Bel ons om een afspraak te maken voor het laten plaatsen van velgen bescherming. We zorgen dat uw AlloyGators er binnen no time op zitten!

 

Heeft u hulp nodig bij de installatie?

Komt u er zelf niet helemaal uit, neem dan telefonisch contact met ons op via 085 – 303 3400 of stuur ons een mail op info@alloygator.nl. We helpen u graag verder.

Bekijk onze AlloyGatorsBel 085-3033400

Back to Top