Hoe AlloyGators te monteren

Als je hebt besloten om AlloyGators zelf te monteren, dan is hier alles wat je moet weten!

Stap 1

Gebruik de geschiktheidsmeter om te bepalen of uw voertuig geschikt is voor AlloyGators. Kijk op de zijwand van de band om de bandenmaat te lezen.

Stap 2

Krik het voertuig op tot het wiel vrij is van de grond. Laat de band volledig leeglopen. Steek de roestvrijstalen clips getande rand eerst in de AlloyGator tot de juiste maat. Zorg ervoor dat de clips gelijk in de gleuf en de borggroef passen. 

Stap 3

puit of veeg velg en band af met een mild sopje. Begin bij het ventiel, steek het uiteinde van de AlloyGator met het gat erin, (tabuiteinde) tussen de velg en de band en tik er stevig in met een hamer.

Stap 4

Werk tegen de klok in, tik stevig met de hamer op de bovenkant van de AlloyGator en sla daarbij naar het midden van de velg en zorg ervoor dat deze zo ver mogelijk naar binnen zit. Blijf de AlloyGator tussen het wiel en de band rond de velg tikken totdat deze weer overlapt bij het ventiel.

Stap 5

Tik de AlloyGator voorzichtig terug op zijn plaats en zorg ervoor dat de uiteinden in elkaar grijpen langs de vergrendeltanden. Voordat u helemaal naar binnen klopt, laat u een kleine hoeveelheid lijm langs de tanden tussen de twee uiteinden lopen. Tik ze stevig op hun plaats en sla daarbij in een rechte hoek op het wiel om ervoor te zorgen dat de uiteinden op één lijn liggen met elkaar.

Stap 6

Werk tegen de klok in en sla weg van het midden van de velg en plaats de AlloyGator helemaal rond op het wiel. Doe hetzelfde voor de verbinding met een rechte slag over beide uiteinden en zorg er tegelijkertijd voor dat u gelijke druk uitoefent. Voorkom dat u de ene kant harder raakt dan de andere. Pomp de band op tot 10-15 psi en herhaal dit voor nog een omwenteling.

Stap 7

Pomp de band opnieuw op in overeenstemming met het handboek van uw voertuig en sla opnieuw weg van het midden van de velg, plaats de AlloyGator in zijn definitieve positie. Er moet een kleine opening zijn, maar niet meer dan 1 mm tussen de AlloyGator en het wiel.

Stap 8

AlloyGator-profiel, zorg ervoor dat u aan de achterkant van de AlloyGator geen opening hebt tussen deze en de band. Neem contact met ons op als u hier verduidelijking over nodig heeft.

Stap 9

Om de voegafdekking te plaatsen, breng 4-6 dotten lijm gelijkmatig aan op de onderkant van de afdekking en duw de pen aan de onderkant in het gat in de AlloyGator. Houd op zijn plaats gedurende 20 seconden.

Stap 10

Laat het wiel op de grond zakken en verwijder de krik. Herhaal bovenstaande totdat alle wielen zijn beschermd.

Stap 11

De bandenspanning van het voertuig moet een uur na montage worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen luchtverlies is en vervolgens met regelmatige tussenpozen in overeenstemming met het instructieboekje van uw voertuig. Als u uw AlloyGator beschadigt, raadpleeg dan ons onderhoudsadvies en 'How To'-video's.

Je bent beschermd!

Rij veilig, weet dat uw wiel en banden beschermd zijn tegen schade!

Kijk hoe gemakkelijk het is

Bekijk alle video's

Montage-instructie downloaden

Download ons volledige montage instructieboekje door op de groene knop hieronder te klikken.

Download montage-instructies
Back to Top