Wat zijn onze retourvoorwaarden?

Retourzendingen en terugbetalingen

Als je niet helemaal tevreden bent met je aankoop, zijn wij er om je te helpen. Mocht je een bestelling willen retourneren, dan kan dat. De kosten van het terugsturen zijn voor je eigen kosten. Teruggestuurde producten moeten teruggestuurd worden in hun originele (onbeschadigde) verpakking, met instructies en alle onderdelen inbegrepen, in een volledig verkoopbare staat. Artikelen mogen op geen enkele manier zijn gebruikt of geassembleerd. AlloyGator Nederland behoudt zich het recht voor om een terugbetaling te weigeren of kosten in mindering te brengen op een artikel dat niet als verkoopbare wordt beschouwd of als een van de bovenstaande voorwaarden is geschonden. Plaats het retourformulier in het pakket dat je terugstuurt. Dit retourformulier kan je vanaf deze pagina downloaden. Zonder een ingevuld retourformulier kunnen we jouw terugbetaling mogelijk niet verwerken. De terugbetaling verschijnt op je afschrift binnen 14 dagen nadat de goederen door ons magazijn zijn ontvangen. Houdt ook rekening dat er niets op de originele doos geplakt mag worden.

Let op: het pakket en de inhoud ervan zijn jouw verantwoordelijkheid totdat ze worden ontvangen in ons magazijn. Wij raden je dan ook aan gebruik te maken van verzending met verzekering en track & trace en een bewijs van verzending te bewaren. AlloyGator Nederland is niet verantwoordelijk voor verloren of beschadigde retourgoederen tijdens het transport. Zorg ervoor dat het product(en) goed verpakt is om schade tijdens het transport naar ons magazijn te voorkomen en om ervoor te zorgen dat het product in een volledig verkoopbare staat in ons magazijn aankomt.

Als je een product wilt terugsturen, volg je de onderstaande stappen binnen 14 dagen na ontvangst: Vul een retourformulier in dat van deze pagina kan worden gedownload door op de bovenstaande knop te klikken, met vermelding van het item(en) dat je terugstuurt en de reden voor het terugsturen. Zorg ervoor dat je het formulier in het pakket meeverpakt. Zonder dit formulier kan het zijn dat we je retour niet kunnen verwerken. Gebruik een goede verpakking om je retourzendingen in te pakken, zodat het product goed genoeg verpakt is om schade tijdens het transport naar ons magazijn te voorkomen. Houdt ook rekening dat er niets op de originele doos geplakt mag worden. Het product moet in een verkoopbare staat in ons magazijn aankomen. Zorg ervoor dat het pakket binnen 14 dagen na ontvangst verstuurd is.

AlloyGator Nederland RMA zendingen,
Kabelstraat 7,
1322 AD Almere,
Nederland.

 

Vergeet niet om een track & trace bewijs te bewaren. Dit is je bewijs van verzending als je pakket zoek raakt. We raden je altijd aan een geregistreerde en verzekerde verzending te gebruiken. We zullen de betalingsmethode die je hebt gebruikt om je goederen te kopen, gebruiken voor de terugbetalen. De terugbetaling verschijnt op je afschrift binnen 14 dagen nadat de goederen door ons magazijn zijn ontvangen. Als jouw artikel defect of beschadigd was bij aankomst, neem dan binnen 48 uur na ontvangst contact op met ons klantenserviceteam op info@alloygator.nl. Stuur ook bewijs mee. Wij zorgen dan voor vervanging.

We willen dat al onze klanten goederen van de hoogste kwaliteit ontvangen, dus als jouw product defect of beschadigd is bij aankomst, neem dan binnen 48 uur na ontvangst contact op met ons custklantenserviceteam met details over het probleem. In dat geval sturen wij je een pakketlabel om het item terug te sturen, en wij zorgen ervoor dat het artikel zo spoedig mogelijk wordt vervangen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de voorraad.

Af en toe worden er fouten gemaakt, maar we doen ons best om ze zo snel mogelijk op te lossen. Als je een onjuist artikel hebt ontvangen, neem dan contact op met ons klantenserviceteam en we sturen je een pakketlabel om het item terug te sturen. Waar mogelijk zullen we ons best doen om je zo snel mogelijk een vervangend artikel te sturen onder voorbehoud van voorraadbeschikbaarheid.

Als je een onjuist artikel gekregen hebt, zullen we proberen je een vervanger te sturen, afhankelijk van beschikbaarheid. Als dit niet mogelijk is, zullen we je terugbetalen, waarbij de kosten van het artikel en de verzendkosten via de door jou gekozen betaalmethode wordt geretourneer. De terugbetaling verschijnt binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen in ons magazijn op je afschrift.
Back to Top