BANDEN & GESCHIKTHEID

Veelgestelde vragen over banden en geschiktheid

Kunnen AlloyGators worden gebruikt op runflatbanden?

Ja, AlloyGators kunnen worden gebruikt op runflat-banden. Er zijn voorbeelden te zien in onze fotogalerij. Het monteren van een AlloyGator op runflatbanden vereist meer kracht en we raden daarom aan om ze te laten plaatsen bij een van onze getrainde installateurs voor een montageservice. Vind een dealer bij u in de buurt.

Kunnen AlloyGators opnieuw gebruikt worden als ik nieuwe banden krijg?

AlloyGators kunnen over het algemeen opnieuw op dezelfde wielen worden gemonteerd als u nieuwe banden krijgt zolang ze niet te zwaar beschadigd zijn. We raden af om beschadigde profielen opnieuw te plaatsen. Bekijk onze pagina over het zelf plaatsen van velgenbescherming voor meer informatie en instructievideo’s.

Kunnen AlloyGators worden gemonteerd op machinaal gepolijste of diamantgeslepen wielen?

Het aanbrengen van AlloyGators geeft ook op deze wielen prima bescherming tegen stoeprandschade. De laklaag op dit type velgen is wel beduidend zachter dan op de meeste gepoedercoate velgen. Ondanks dit hebben wij veel klanten met machinaal gepolijste of diamantgeslepen wielen die AlloyGators gebruiken voor wielbescherming.

Is er een maximaal voertuiggewicht bij montage van AlloyGators?

We raden af om AlloyGators te monteren op auto's die meer dan 2500 kg wegen. Dit geldt ook voor auto's die minder dan 2500 kg wegen, maar die met het gewicht van passagiers of zware bagage wel boven de 2500 kg uit komen. Als u niet zeker bent van het gewicht van uw voertuig of als u montageadvies wilt, gebruik dan onze "vind een dealer" functie om een ​​officiële, AlloyGator installateur bij u in de buurt te vinden. Deze installateurs zijn door ons opgeleid en kunnen u adviseren over de geschiktheid van uw auto en uw wiel-bandcombinatie. AlloyGator Nederland aanvaardt geen aansprakelijkheid indien de AlloyGators toch gemonteerd worden op voertuigen die zwaarder zijn dan 2500 kg.

Zijn sommige wiel- en bandcombinaties beter geschikt dan andere?

AlloyGator wielbescherming past op wielen van 12” – 24” inch. Twijfelt u of uw wiel of band geschikt is voor AlloyGators? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Back to Top