Als autoliefhebber is er niets vervelender dan stoeprandschade. Het is nooit leuk om krassen en beschadigingen op uw velgen te zien. Maar geen zorgen, er zijn manieren om deze onaangename verrassingen te voorkomen. Hier zijn 5 slimme tips die u kunnen helpen om uw velgen in topconditie te houden.

Tip 1: bescherm uw velgen met AlloyGators

Stoeprandschade voorkomen is natuurlijk het beste, maar er zijn momenten dat er een ongelukje kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een parkeergarage met hoge stoepranden en scherpe bochten. Of tijdens het parkeren zie je die, door gras overwoekerde stoeprand net over het hoofd. Een van de meest effectieve manieren om schade te voorkomen, is het gebruik van AlloyGators. Dit zijn beschermende strips die u rondom de rand van uw velgen plaatst. Ze fungeren als een buffer tussen de velg en de stoep, waardoor u direct contact vermijdt en eventuele schade minimaliseert.

AlloyGators zijn gemaakt van duurzaam kunststof dat bestand is tegen slijtage en weersinvloeden, zodat ze lang meegaan. Het aanbrengen van AlloyGators op uw velgen is eenvoudig en kan in de meeste gevallen zelf worden gedaan. Ook zijn er vele door het land verspreide bedrijven die getraind zijn om de AlloyGators professioneel voor u te monteren. AlloyGator velgbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u ze kunt afstemmen op het uiterlijk van uw auto. U kunt dat doen door een onopvallende kleur te nemen of juist een opvallende kleur, zodat uw auto een persoonlijk accent krijgt.

Tip 2: rijd voorzichtig

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar defensief rijden maakt een wereld van verschil. Wees alert op stoepranden en obstakels langs de weg. Een beetje extra aandacht kan voorkomen dat u onbedoeld contact maakt met stoepranden. Bovendien is het verstandig om uw snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden. Bij regen, sneeuw of gladheid is het nodig om langzamer te rijden en voorzichtiger te zijn bij stoepranden.

Tip 3: parkeren met precisie

Neem de tijd om zorgvuldig te parkeren. Gebruik uw spiegels en eventueel uw achteruitrijcamera om de afstand tot de stoeprand in te schatten. Een brede parkeerplaats kan stoeprandschade minimaliseren. Als u twijfelt, probeer dan een andere parkeerplek te vinden waar u meer ruimte heeft.

Tip 4: controleer maandelijks uw bandenspanning

Een andere tip die vaak over het hoofd wordt gezien, is om maandelijks uw bandenspanning te controleren. Het handhaven van de juiste bandenspanning kan helpen bij het verminderen van stoeprandschade omdat dit ervoor zorgt dat uw banden beter bestand zijn tegen schokken en stoten.

Tip 5: reguliere auto inspecties

Tot slot is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te voeren, inclusief het controleren op eventuele schade aan de velgen. Als u merkt dat er sprake is van stoeprandschade, wacht dan niet te lang met reparatie. Het tijdig laten herstellen van kleine krassen kan helpen voorkomen dat ze zich verder ontwikkelen tot grotere problemen.

Stoeprandschade voorkomen begint bij AlloyGator

Wilt u meer weten over stoeprandschade voorkomen of meer informatie over AlloyGator velgbeschermers? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies. Samen zorgen we ervoor dat uw velgen in optimale staat blijven.

Contact opnemenBel 085 – 30 33 400