U bent van plan nieuwe velgen aan te schaffen, maar wellicht vraagt u zich af: welke velgen kan ik op mijn auto laten plaatsen? U heeft tenslotte niets aan velgen die te groot of te klein zijn of niet geschikt zijn voor uw type auto. AlloyGator geeft u antwoord op de vraag: hoe weet ik welke velgen op mijn auto passen.

Op zoek naar geschikte velgen

Er zijn allerlei soorten velgen te koop. Gaat u voor de traditionele, degelijke, maar ietwat saaie stalen velgen? Bent u misschien meer een liefhebber van gegoten velgen die zijn gemaakt van licht materiaal of bent u meer gecharmeerd van gesmede velgen die onder hoge druk zijn geperst? Welk type velg ook uw voorkeur heeft, uiteindelijk is het belangrijkste dat zij geschikt zijn voor uw auto en passen op de banden.

Welke velgen op mijn auto?

Hoewel er veel verschillende velgen te koop zijn, in allerlei uitvoeringen, zijn niet alle velgen geschikt voor ieder type auto. Onder lage druk gegoten imitatievelgen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het gewicht van uw wagen. Om te weten welke velgen geschikt zijn voor uw auto maakt u gebruik van een online velgen configurator. Even googelen en u vindt verschillende voorbeelden van dit handige hulpmiddel. In de configurator vult u het merk, model en uitvoering van uw auto in. U kunt eventueel ook nog uw kenteken invullen. De calculator beantwoord dan direct uw vraag.

Welke steekmaat heeft mijn auto?

De keuze voor de juiste velgen wordt ook bepaald door de steekmaat van uw auto. Dit is de doorsnede van een cirkel. In dit geval dus de middellijn die u door de bouten van het wiel trekt. Als de steekmaat niet goed is vastgesteld, dan kunt u de band niet goed vastmaken. Dat is uiteraard niet veilig.

Hoe weet ik wat de velgmaat is?

U moet ook de maat van de velg weten. Deze moet tenslotte precies op de band passen. Nu kunt u daar vrij eenvoudig achter komen. U vindt de velgmaat aan de zijkant van de band. U ziet daar een aantal cijfers staan. Vooral het laatste getal is belangrijk, want dit geeft de doorsnede aan. Ziet u R15 staan, dan houdt dit in dat de doorsnede of diameter 15 inch is. U weet nu ook gelijk de velgmaat (15) die op de band moet worden gemonteerd.

Uw velgen beschermen

Heeft u de velgen gevonden die passen bij uw auto, dan wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Dan is het vervelend als u per ongeluk een stoeprandje raakt. Vooral bij lichtmetalen velgen is er dan al snel sprake van een beschadiging. Dat kunt u voorkomen door uw velgen te beschermen. 

AlloyGator velgbeschermers bieden hiervoor een uitstekende oplossing. Deze zijn gemaakt van zeer sterk nylon en zitten stevig vast tussen de velg en de band. Ze zijn geschikt voor velgen met een wieldiameter tussen de 12 en 24 inch in wel 14 verschillende kleuren.

Meer weten over dit onderwerp?

Wilt u meer informatie over velgen opmeten of over AlloyGators? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team voorziet u graag van persoonlijk advies of handige tips.

Bel 085 – 30 33 400Mail ons