Heb je ooit een stoeprand of een kuil geraakt en had het gevoel van angst over je heen te rollen en dan de gedachte - "Nou, dat zal een teken achterlaten."? Moderne lichtmetalen velgen hebben doorgaans een grotere diameter, waardoor ze veel gevoeliger zijn voor schrammen en krassen veroorzaakt door stoepranden, kuilen of andere gevaren op de weg.

Hoe kunt u uw lichtmetalen velgen beschermen tegen schade?

Wielbeschermers zijn een fantastische manier om uw lichtmetalen velgen en banden te beschermen tegen ongewenste stoeprand- en kuilschade. Meestal gemaakt van een strook flexibel en taai plastic of rubber dat aan een wiel wordt bevestigd, fungeert het als een barrière tussen de voorkant van uw lichtmetalen velg en een gevaar op de weg.

Welke lichtmetalen velgbeschermers moet u kiezen? 

Er zijn een aantal wielbeschermingsoplossingen op de markt, die meestal in een van twee kampen vallen: volledig geïntegreerde wielbescherming of zelfklevende velgbescherming. Zoals de meeste dingen, zal uw keuze afhangen van wat u zoekt en wat uw budget is, dus laten we eens kijken naar enkele van de opties op de markt.

LegeringGator wielbescherming

AlloyGator Wheel Protection biedt bescherming voor wielen tot 24 inch en integreert fysiek in het wiel. Met behulp van gepatenteerde wielvergrendelingstechnologie wordt het aan de achterkant van het lichtmetalen wiel bevestigd en grijpt het de secundaire hiel van een band vast. Dit creëert een robuuste en veilige barrière die zowel het lichtmetalen velgoppervlak als de bandwand beschermt tegen aanhoudende en meerdere zware schokken zonder te breken, wat betekent dat het een uitzonderlijk lange levensduur heeft, onderhevig aan slijtage.

AlloyGator Wheel Protection is het enige wielbeschermingsproduct dat onafhankelijk is getest op kwaliteit en veiligheid door de Motor Industry Research Association (MIRA) & TUV. (Bekijk hier onze testcertificaten.)

AlloyGator wielbeschermers zijn een beetje lastiger te installeren dan andere wielbeschermingsproducten, omdat ze vereisen dat je je auto opkrikt, je band leeg laat lopen, het profiel op zijn plaats hamert en het wiel opnieuw oppompt. Vrees echter niet, ze bieden ook een landelijke passervice als je ze niet wilt passen!

AlloyGator Wheel Protection biedt een reeks van 14 kleuren, die zijn ontworpen om klanten de keuze te geven om een ​​statement te maken met heldere en opvallende kleuren zoals blauw, oranje, rood, groen en roze of om hun wielbescherming in met een onopvallende kleurset zoals zilver of zwart.

Beschikbaar vanaf £ 59,95

Bekijk de recensies zelf, klik hier.

Samengevat

+ AlloyGator biedt een hoge standaard van wielbescherming;

+ Beschermt zowel lichtmetalen velgen als bandenwand;

+ Heeft een lange levensduur;

+ Is onafhankelijk op kwaliteit getest door MIRA & TUV,

 Is wat lastiger te installeren maar kan met fitting gekocht worden.

 Is iets duurder dan concurrerende producten.

 

 Rimblade Ultra (scuffs vervangen door Rimblades en originele Rimblades in maart 2020)

Rimblade Ultra past op wielen tot 22 inch en is een op lijm gebaseerde wielbeschermingsoplossing, ontworpen om aan de velg te kleven en lichte bescherming te bieden tegen grind en parkeerschaafwonden. Het is gemaakt van santopreen en bevat een dunne draad die voorkomt dat het profiel uitrekt of krimpt bij extreme temperaturen.

Om Rimblade Ultra te installeren, moet u de voorkant van het wiel reinigen, het plakband lostrekken, de rubberen strip tegen de rand van de lichtmetalen velg drukken totdat u dezelfde positie bereikt als waarin u begon, en knippen met een keukenschaar.

Rimblade Ultra is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en biedt een subtiele of meer kleurkeuze.

Prijs £40,00

 

Bekijk de reviews zelf klik hier (Review For Original Scuffs By Rimblades) / Klik hier (Review For Original Rimblades) : 

Opmerking van de auteur - Vanwege de recente release van Rimblades Ultra is er momenteel geen informatie over klantenrecensies; we zullen deze sectie bijwerken wanneer deze beschikbaar komt.

Samengevat

+ Rimblades zijn iets voordeliger;

+ Ze zijn gemakkelijker te installeren;

 Vertrouw op lijm om aan de velg te hechten, wat betekent dat ze een relatief korte levensduur hebben in vergelijking met geïntegreerde oplossingen zoals AlloyGator;

 Kan alleen lichte stootbescherming bieden.

RimPro-Tec 

Net als Rimblade Ultra biedt Rimpro-Tec bescherming voor wielen tot 22 inch en is een op lijm gebaseerde wielbeschermingsoplossing die is ontworpen om aan de velg te kleven en lichte wielbescherming te bieden tegen slijtage en stoepranden.

De montage is relatief vergelijkbaar met Rimblades, met Rimpro-tec moet u de voorkant van het wiel reinigen, de achterkant van het basisprofiel verwijderen, de strip tegen de rand van de velg plaatsen totdat u een volledige cirkel hebt voltooid, het profiel afsnijden en voeg het binnenprofiel aan de andere kant toe aan het eindpunt van het basisprofiel, om een ​​naadloze verbinding te creëren.

Iets anders dan zowel AlloyGators als Rimblades, biedt RimPro-Tec een zwarte, zilveren of rode basislaag en een binnenlaag die een reeks van 11 kleuren biedt.

Prijs £111,20

Bekijk de reviews zelf klik hier

samengevat

+ Ze zijn eenvoudig te installeren;

 Ze vertrouwen op lijm om aan de velg te hechten, wat betekent dat ze een relatief korte levensduur hebben in vergelijking met geïntegreerde oplossingen zoals AlloyGator;

 Duurder dan de meeste overwielbeschermingsoplossingen;

 Kan alleen lichte stootbescherming bieden.

Conclusie

Het kiezen van een wielbeschermingsoplossing is relatief eenvoudig - u hoeft uzelf alleen deze vragen te stellen:

  1. Welke lichtmetalen velgbeschermingsoplossing biedt de beste bescherming tegen botsingen op de weg?
  2. Welke lichtmetalen velgwielbeschermingsoplossing gaat het langst mee?
  3. Welke lichtmetalen velgwielbescherming is het gemakkelijkst te monteren?

Naar mijn mening (en dit is niet omdat ik deze blog voor hen schrijf), zijn AlloyGators echt de enige manier om te gaan! Ja, AlloyGator wielbeschermers zijn iets moeilijker te installeren dan andere wielbeschermingsproducten. Omdat AlloyGators echter fysiek kan worden vastgezet en in een wiel kan worden geïntegreerd, bieden ze in vergelijking met andere producten een onverslaanbare wielbescherming.